
L’associació Oikocredit Catalunya forma part de la cooperativa Oikocredit Internacional i té com a principal objectiu la inversió responsable de les aportacions dels seus socis i sòcies, que es destinen de manera íntegra a la compra de capital social a través de participacions en aquesta cooperativa internacional. Els diners són invertits en la seva totalitat al finançament de projectes pel desenvolupament dels països del surt a través de préstecs. Així doncs, es tracta d’una eina de la banca ètica que permet generar tant un benefici econòmic com social a totes les parts participants.
Des d’Oikocredit s’entén l’economia com una poderosa eina de transformació social i, per això, és necessari posar-la al servei de les persones ja que, a través d’una inversió responsable, es pot provocar un impacte social clau en la vida de milers de persones.
El Grup Tercer Món-Mataró s’ofereix com a entitat de suport de l’Oikocredit per a la difusió del model de transformació social a través de les finances ètiques. La sensibilització i l’educació pel desenvolupament són eines per a què cada vegada se sumin més persones a aquest canvi i es multipliqui el seu impacte.
Podeu obtenir més informació sobre l’Oikocredit Catalunya a través de la seva pàgina web ocontactant amb el Grup
Tercer Món-Mataró.
Pàgina Web

MUSA, Mujeres Unidas Siempre para el Aprendizaje, és una organització de dones camperoles de la zona de Las Margaritas (Chiapas – Méxic). La seva missió és impulsar i enfortir el paper de la dona, tant a nivell personal com organitzatiu, promovent la seva participació i desenvolupant processos economico-productius sustentables emmarcats en l’economia social i solidària. El seu objectiu és dotar a les dones de la capacitat de transformar les seves realitats familiars, comunitàries i regionals a través de la recuperació de la saviesa i les pràctiques tradicionals en diversos temes com l’agricultura, l’alimentació i l’herbolària, generant alternatives d’auto ocupació tant per elles com per les seves filles i fills i traçant camins per a l’exercici de tots els seus drets.
Moltes de les dones de MUSA són mullers i filles dels camperols membres de la Cooperativa “Unión de la Selva”, entitat que subministra entre altres el cafè de Comerç Just del Grup Tercer Món tant a la cafeteria “La Selva” com a la Botiga Solidària de l’entitat sota el nom de “Cafè Mataró”. La col·laboració amb MUSA es realitza, sobretot, a través del Consell Municipal de Cooperació de l’Ajuntament de Mataró, que destina el 0,6% del seu pressupost a projectes d’ajuda a països del Tercer Món. Aquesta aportació contribueix en la formació de les dones, des de la seva alfabetització fins a tallers d’autoestima, drets humans, planificació familiar i d’altres projectes per a la millora de la seva qualitat de vida.

El Cafè Ciutat és una proposta pionera que promou alternatives per a un consum responsable del cafè. Cada municipi participant té el seu propi producte produït per cooperatives cafetaleres del Sud sota els valors del Comerç Just amb unes característiques úniques que s’adapten a tots els gustos dels consumidors.
Des d’aquesta iniciativa es pretén impulsar el treball en xarxa tant amb les cooperatives productores de cafè com entre els municipis que comercialitzen el Cafè Ciutat. A través de l’intercanvi d’experiències, s’aconsegueix establir una xarxa cada vegada més sòlida per a la difusió del Comerç Just en la societat.
Els municipis que ja tenen el seu Cafè Ciutat són: Mataró, Terrassa, Manresa, Molins de Rei, Sant Quirze del Vallès, El Prat de Llobregat, Calella, Sant Adrià del Besós, Cerdanyola i Montornès.
El Cafè Ciutat és un projecte desenvolupat per Alternativa3 de Terrassa, la Diputació de Barcelona i la Fundació Grup Tercer Món. La nostra entitat facilita, d’altra banda, l’organització d’activitats diverses i de tallers per promocionar aquesta causa.
Podeu seguir totes les novetats de Cafè Ciutat a través del seu blog .
BLOG

